Over ons

Het Kennisplatform PID meetinstrumenten is een initiatief van BaSystemen BV. Deze website is opgezet als startpunt voor Werkgevers, Veiligheidskundigen, Arbo-professionals, (R-) DLP’ers, en overige belanghebbenden die informatie zoeken over een PID meter en alles wat daaraan gerelateerd is.

Het doel is om op dit platform onze kennis en ervaring rondom het onderwerp ‘PID meetinstrumenten’ te delen en daarmee een bijdrage te leveren om werkend Nederland weer nét een stukje veiliger te maken. Het Kennisplatform PID meetinstrumenten doet dat door professionals te ondersteunen met begrijpelijke informatie en praktijkvoorbeelden waarin technische-, scheikundige- en natuurkundige informatie op een vriendelijke manier wordt verduidelijkt.

De onderwerpkeuze wordt bepaald door eigen kennis en inzicht, maar vooral door de kennisbehoefte vanuit het werkveld. Het platform staat open voor relevante vragen, meningen of ideeën en formuleert daar in haar beste kunnen een antwoord op. Alle informatie wordt gratis gedeeld met geïnteresseerden.

Basystemen

BaSystemen helpt veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten dagelijks om werkplekken veiliger en gezonder te maken. Een veilige en gezonde omgeving is een voorwaarde om ergens met plezier te werken. En mensen die met plezier hun werk doen, werken harder, efficiënter en letten beter op. Gezondheid, veiligheid en plezier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. BaSystemen opereert voornamelijk in Nederland, maar komt ook over de grens wanneer onze hulp daar nodig is.

Veelgestelde vragen

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Over Alleenwerken.nl

Ik ben Wout de Klerk en ik werk bij BaSystemen als productspecialist op het gebied van alleenwerkers en omval beveiliging en mobiele noodknoppen. Wat wij heel veel tegen komen in het de praktijk is dat dat er erg veel vragen zijn omtrent alleenwerken en het beveiligen van je medewerkers die alleen aan het werk zijn.
Naar schatting werkte in 2017 15% van de werkende Nederlander met regelmaat alleen. Daaronder vallen dus de mensen die continu alleenwerken, maar ook werknemers die dagdelen afgezonderd van collega’s hun werk doen. Wanneer men het woord alleenwerker hoort denken velen gelijk aan een medewerker van thuiszorg of deurwaarder die bijvoorbeeld huisbezoeken doet, of een vrachtwagenchauffeur of portier die de hele dag of nacht bijna alleen aan het werkt is. Maar alleenwerkers vind je bijna in elke sector terug. Alleen werken komt veel vaker deels voor, eigenlijk werkt iemand al alleen als deze uit gehoorafstand en gezichtsafstand is. Dit betekent best dicht bij elkaar kunnen zijn en toch onder de alleenwerkers vallen. Wanneer deze mensen ook nog werkzaamheden doen met een hoger risico wordt het ook belangrijk om deze mensen te gaan beveiligen. Beroepen waarbij alleenwerken zeer veel voorkomt is:


Monteurs of storingspersoneel, laborant, vorkheftruckchaufeurs, zorgmedewerkers en beveiliging medewerkers.

We merken ook dat er steeds meer Nederlanders zijn die alleen werken. Er zijn een paar factoren waardoor dit zo is. Personeel is vaak de grootste kostenpost van een organisatie en om die zo laag mogelijk te maken worden zo min mogelijk werknemers naar een plek gestuurd
Wat ook een grote factor is de alsmaar groeiende automatisering en robotisering waardoor er steeds meer alleenwerkers zijn. Er zijn steeds meer operators en steeds minder lopende band medewerkers Dit is ook duidelijk terug te zien in onze markt voor alleenwerkers apparatuur, wat in Europa en Amerika in 2017 nog een omzet van 100 miljoen euro was, en naar verwachting in 2022 een markt van 240 miljoen euro.
Zoals al eerder gezegd is automatisering en robotisering één van de veroorzakers dat mensen vaker alleen werken en wij verwachten dat dit in de toekomst niet minder gaat worden. Gelukkig staan de ontwikkelingen rondom man-down toestellen ook niet stil.